Tool voor contactonderzoek onder personeel

Een nieuwe tool van Kronos helpt om snel te bepalen welke werknemers op het werk mogelijk zijn blootgesteld aan COVID-19.

In de datasheet over de Kronos Tool voor contactonderzoek onder personeel wordt uitgelegd hoe u met behulp van uw Kronos®-systeem snel kunt bepalen welke medewerkers mogelijk contact hebben gehad met iemand die geïnfecteerd is met COVID-19.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) lopen personen in de omgeving van iemand die een virus of een andere besmettelijke ziekte heeft, een groter risico om ook besmet te raken en de ziekte weer door te geven aan anderen.* Om dit risico te beperken, moeten alle mensen die mogelijk contact hebben gehad met een geïnfecteerde persoon zo snel mogelijk worden ingelicht, zodat zij passende zorg kunnen krijgen en zichzelf kunnen isoleren om verdere verspreiding tegen te gaan.

Meer productinfo

De procedure voor het monitoren van mensen die in contact zijn geweest met een geïnfecteerde persoon, wordt 'contactonderzoek' genoemd. Volgens de WGO bestaat het contactonderzoek uit drie stappen:

  • Contacten identificeren
  • Lijst van contacten maken
  • Follow-up

Op het werk kan dit proces moeizaam verlopen als niet direct duidelijk is wie op welke tijden samen met welke collega's heeft gewerkt. Hierbij is het essentieel dat er een tool is die snel laat zien welke medewerkers mogelijk in contact zijn gekomen met een geïnfecteerde collega. De Kronos Tool voor contactonderzoek onder personeel gebruikt de in het Kronos-systeem van een bedrijf beschikbare aanwezigheidsinformatie over het personeel om te laten zien welke medewerkers op een bepaalde locatie werkzaam waren in hetzelfde tijdvak als een geïnfecteerde collega. Kronos stelt deze gebruiksvriendelijke tool kosteloos beschikbaar aan klanten, inclusief instructies voor de installatie.

Download de datasheet voor meer informatie of bezoek het COVID-19 Informatiecentrum in de Kronos Customer Community

* Wereldgezondheidsorganisatie, mei 2017, https://www.who.int/news-room/q-a-detail/contact-tracing. Overleg met uw bedrijfsjurist over eventuele privacyaspecten in verband met het gebruik of de verspreiding van de gegenereerde rapporten over mogelijke contacten. Deel deze informatie