Uitdagingen

Life Time Fitness zocht een planningsoplossing op vraagbasis om de arbeidkracht te voorspellen die nodig was om een hoogwaardige klantbeleving te leveren. De staf had een oplossing op basis van Excel opgezet, die tijdrovend en niet schaalbaar was en compliancefunctionaliteit miste. De handmatige planning van teamleden in de in-house oplossing was een tijdrovend proces waarvoor elke afdelingsmanager twee weken nodig had, terwijl de nauwkeurigheid hiervan niet groter was dan 30%.

Life Time Fitness had een oplossing nodig die:

 • De planning nauwkeurig kan voorspellen op basis van de activiteit van de leden
 • Operationele efficiency creëert om het aantal overuren en de loonkosten te verlagen
 • De planning van teamleden bijhoudt en vergelijkt met de tijd- en aanwezigheidsgegevens, voor een betere compliance
 • Het bedrijf helpt om meer inzicht te krijgen in zijn activiteiten, ter voorbereiding op de opening van nieuwe vestigingen
“We vonden betere manieren om onze activiteiten te bekijken en definiëren, en te meten met behulp van de [Kronos]-oplossing.”

John Schuele
Manager of Operations, Planning, and Analysis Life Time Fitness

Oplossingen

Een geoptimaliseerde planningsoplossing, geïntegreerd met automatische tijd- en aanwezigheidsregistratie, die het aantal medewerkers afstemt op het aantal bezoekende leden om een optimale gebruikerservaring te garanderen.

Workforce Scheduler

 • Duizenden werknemers in verschillende functies en op verschillende locaties inplannen
 • De juiste werknemers met de juiste vaardigheden inzetten op de juiste plaats en tijd

Workforce Timekeeper

 • Werknemerstijd en -aanwezigheid bijhouden, beheren en controleren om een te hoge loonlijst en handmatige fouten te voorkomen
 • Het compliancerisico verkleinen door complexe compliance-eisen als FLSA, ACA en vakbondsregels te volgen en bij te houden.

Workforce Forecast Manager

 • De productiviteit verbeteren door de hoeveelheid arbeid af te stemmen op de voorspelde vraag
 • De arbeidskosten beheersen door nauwkeurige voorspelling van de vraag in stappen van 15 minuten
 • Een bijgewerkte trend vaststellen en toepassen die het effect weergeeft van onverwachte externe factoren zoals het weer, plaatselijke evenementen en concurrerende activiteiten

Resultaten

Met behulp van de geïntegreerde planningsoplossing heeft Life Time Fitness de juiste teamleden op de juiste tijd en plaats kunnen inzetten om de gebruikersbeleving te verbeteren en de arbeidskosten te verlagen. Dit leidde tot een stijging van de omzet. Een optimale planning leidde tot een lager verloop bij de leden en een toename van de omzet met 11,5% ondanks de moeilijke economische omstandigheden. De planningstijd werd aanzienlijk verkort en de nauwkeurigheid van de voorspelde benodigde uren steeg tot ten minste 88%. Bovendien heeft het nauwkeuriger aanpassen van de arbeidsbehoefte aan de arbeidstijden geleid tot nog meer efficiency, voor minder overuren en lagere loonlijstkosten, en een verbeterde gebruikersbeleving.

88%
STIJGING

van de nauwkeurigheid van de voorspelde
arbeid

11.5%
BOOST

van de omzet door
betere planning