Uitdagingen

De 950 werknemers van Lipari Foods gebruikten moeizame handmatige processen die geen inzicht gaven in de arbeidsgegevens voor een efficiënte HR. Een medewerker besteedde wekelijks zo'n 10 uur aan het verzamelen en handmatig invoeren van de per voicemail gemelde kloktijden van chauffeurs en externe werknemers. Het HR-personeel controleerde handmatig de kloktijden op alle urenstaten van het magazijnpersoneel om er zeker van te zijn dat ze geen te lange lunchpauzes namen of te vroeg inklokten. Bedrijfsovernames leidden tot een mix van niet bij elkaar passende handmatige en geautomatiseerde tijd- en aanwezigheidsoplossingen.

Lipari Foods had een oplossing nodig die:

 • Goedkeuring van tijd en aanwezigheid en het loonlijstproces stroomlijnt
 • Managers inzicht geeft in de werktijd van werknemers om de arbeidskosten te beheersen
 • Het risico van niet-navolging van regelgeving van OSHA en het Department of Transportation reduceert
 • Inwerken van medewerkers versnelt, zodat een verdubbeling van het aantal werknemers mogelijk wordt
“De Kronos-suite is een belangrijke tool geweest bij veel van onze initiatieven voor kostenbesparing. Het was het middelpunt waar alles om draaide. Dankzij de informatie en de functionaliteit die het pakket bood, hebben we vol vertrouwen onze nieuwe koers kunnen uitzetten.”

Brian Zilo, SPHR
HR, Director

Oplossingen

De geautomatiseerde Kronos®-oplossing stroomlijnt processen en verbetert HR zodat de productiviteit stijgt, de arbeidskosten niet uit de hand lopen en het compliancerisico beperkt blijft.

Workforce Timekeeper

 • Werknemerstijd en -aanwezigheid bijhouden, beheren en controleren om een te hoge loonlijst en handmatige fouten te voorkomen
 • Het compliancerisico verkleinen door complexe regelgeving als die van FLSA, ACA en vakbonden te volgen en navolging af te dwingen.

Workforce Payroll

 • Meerdere loonlijsteisen per functietype, locatie en classificatie beheren
 • 38.000 betalingsregels beheren om te voldoen aan vakbondsovereenkomsten

Workforce HR

 • Kosten beheersen en de HR-productiviteit verbeteren door de noodzaak van gegevensinvoer in meerdere systemen te elimineren
 • Risicobeperking met één oplossing voor het toepassen, opslaan en openen van personeelsgegevens
 • Talentbeheer met automatiseringsmogelijkheden die het aantal eentonige taken beperken, zodat werknemers zich kunnen richten op wat ze het beste doen

Resultaten

De Kronos-oplossing bood Lipari Foods één database die eenvoudig kon worden geïntegreerd met andere oplossingen, en bovendien geheel schaalbaar is om groei te ondersteunen. Lipari kan nu de werkelijke kosten per levering bepalen, wat leidde tot een salarisprogramma op bonusbasis - ze schatten de productieverhoging op 8 tot 10% van de totale loonlijstkosten. Door implementatie van een geautomatiseerde oplossing kon Lipari zijn activiteiten in vijf jaar tijd bijna verdubbelen, zonder meer HR-personeel aan te nemen. Lipari weet zeker dat de werknemers nauwkeurig betaald worden, waardoor de compliance beter kan worden beheerd, de werknemerstevredenheid is gestegen en fouten in salarisstrookjes bijna niet meer voorkomen.

15 MINUTEN
VOOR MANAGERS

om de urenstaten goed te keuren

8-10% MINDER
LOONLIJSTKOSTEN

verminderd door productiviteitsverbeteringen