Klantvertrouwen opbouwen via de principes van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Kronos maatschappelijk verantwoord ondernemen

Klantvertrouwen opbouwen via de principes van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Bij Kronos proberen we dag in dag uit een fantastisch bedrijf te zijn door onze mensen te ondersteunen zodat ze waardevolle dingen kunnen doen voor onze gemeenschappen en de wereld als geheel.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een doorlopend proces, dat we bij Kronos heel serieus nemen. We zijn ervan overtuigd dat het succes van een bedrijf steunt op fantastische mensen die zich houden aan de algemene uitgangspunten voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en het opbouwen van klantvertrouwen

 

De Kronos-missie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

Onze belofte aan onze klanten en medewerkers en de buitenwereld is dat wij altijd proberen de ethische, juridische, commerciële en publieke verwachtingen ten aanzien van onze manier van zakendoen te overtreffen. In het Kronos-programma voor maatschappelijk verantwoord ondernemen hebben we voor onze bedrijfsactiviteiten richtlijnen opgesteld die aansluiten op de waarden van onze klanten, hun werknemers en de samenleving als geheel. Via onze inspanningen werken we aan een wereld die zorg heeft voor mensen, die iedereen ondersteunt en die de leefbaarheid van onze planeet beschermt.

Milieu en duurzaamheid

Milieu en duurzaamheid

Kronos volgt niet alleen de trends, maar we nemen vanuit ons hoofdkantoor zelf het voortouw met initiatieven om het milieu te beschermen en een duurzame werkplek voor werknemers te creëren. En dat doen we al sinds jaar en dag. Al vroeg in de geschiedenis van ons bedrijf hebben we ontdekt dat dit niet alleen moreel juist is, maar dat het ook zakelijk grote voordelen biedt.

We zijn voortdurend op allerlei terreinen aan het innoveren om te werken aan een groener bedrijf. Ons engagement voor verantwoorde omgang met het milieu is een gemeenschappelijk doel voor al onze vestigingen over de hele wereld. Overal in onze organisatie werken we aan duurzaamheid, bijvoorbeeld op het gebied van schoonmaak, recycling, afdrukken en kopiëren, en zelfs bij de productie van onze tijdklokken. We verlagen het stroomverbruik op het hoofdkantoor door intelligente verlichting te gebruiken, de thermostaat lager te zetten en sierverlichting te beperken, waardoor we niet alleen de operationele kosten verlagen maar ook onze CO2-uitstoot beperken.

Door dit soort initiatieven hebben we binnen onze gemeenschap een goede reputatie opgebouwd. We zijn trots op deze prestaties, maar we blijven voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om het milieu te beschermen en duurzamer te werken.

Arbeidsomstandigheden en mensenrechten

Arbeidsomstandigheden en mensenrechten

Bij Kronos vinden we het belangrijk dat we het goede voorbeeld geven. Daarom hanteren we strikte normen voor rechtvaardige arbeidsomstandigheden en het respecteren van de rechten van onze medewerkers. We voldoen aan alle wet- en regelgeving en we voorzien in de behoeften van individuele werknemers, waarbij we rekening houden met geografische verschillen en de culturele achtergronden van ons wereldwijde personeelsbestand.

Om een productieve werkomgeving te creëren, ondersteunen we onze mensen met uiteenlopende programma's. Met onze LiveInspired-initiatieven belonen we medewerkers voor hun bijdrage aan onze organisatie en helpen we hen een goede balans tussen werk en privé te vinden. Dit is een fundamenteel onderdeel van de Kronos-bedrijfscultuur en weerspiegelt het belang van de inspiratie en de innovatie die ons bedrijf succesvol maken en het leven van onze mensen verrijken.

Onze commitment aan onze medewerkers is een van de redenen dat Kronos keer op keer wordt onderscheiden als een van de beste plaatsen om te werken. En deze belofte blijven we gestand doen.

Rechtvaardig zakendoen

Rechtvaardig zakendoen

Bij Kronos verliezen we nooit uit het oog dat onze bedrijfsactiviteiten onderhevig zijn aan ethische normen en verantwoordelijkheden. We streven naar erkenning als een onderneming die respect heeft voor de wet, de traditie en de menselijke maat. Daarom hebben we richtlijnen voor eerlijk en rechtvaardig zakendoen opgenomen in ons handboek voor medewerkers en in onze gedragscode. Deze richtlijnen worden levend gehouden door jaarlijkse verplichte medewerkerstrainingen.

Ethisch verantwoord gedrag is niet alleen een kwestie van naleving van de wet, maar moet ook duidelijk naar voren komen in onze dagelijkse activiteiten en contacten. Dat is de filosofie die we hebben geïntegreerd in de bedrijfscultuur van onze organisatie. Van de manier waarop we concurreren en relaties met leveranciers en klanten opbouwen, tot de manier waarop we overal ter wereld als plaatselijke belanghebbenden (dus niet als buitenstaanders) optreden in de gemeenschappen waarbinnen we actief zijn.

Onze reputatie als werkgever houdt rechtstreeks verband met de manier waarop we zakendoen bij Kronos. We worden op verschillende manieren beloond voor tientallen jaren ethisch verantwoord zakendoen, bijvoorbeeld door onze hoge posities op ranglijsten voor Beste werkgever en door uitstekende Glassdoor-beoordelingen.

Liefdadigheid

Liefdadigheid

Wij vinden het belangrijk om iets terug te geven. Kronos geeft doorlopende ondersteuning aan liefdadigheidsinstellingen en goede doelen die ten goede komen aan de volgende generaties. Onze GiveInspired-initiatieven hebben een positief effect door het bevorderen van ontwikkelingen in wiskunde, natuurwetenschap, technologie en techniek, waar de werknemers van morgen hun voordeel mee kunnen doen. 

Kronos geeft ook steun aan de gemeenschappen waarbinnen ons bedrijf actief is en waarin onze medewerkers wonen en werken. Onze liefdadigheidsprogramma's zijn wereldwijd verspreid maar hebben een lokale focus. We ondersteunen organisaties en gemeenschappen over de hele wereld met subsidies, giften, verdubbeling van donaties en mogelijkheden voor vrijwilligerswerk.

Steun aan onze internationale en lokale gemeenschappen is altijd al een integraal onderdeel van de bedrijfscultuur van Kronos geweest. We zijn er trots op dat we worden erkend als een van de 'Best Workplaces for Giving Back'.