Claire Richardson

“Elke dag opnieuw wil ik mijn team inspireren en motiveren om te doen wat goed is voor onze klanten. Als mijn mensen gemotiveerd zijn en zien dat hun loopbaan zich goed ontwikkelt, neemt hun vertrouwen in Kronos als bedrijf toe, waardoor ook onze klanten meer vertrouwen krijgen in Kronos als partner die hen kan helpen hun organisatie verder te ontwikkelen.”

Claire Richardson
Vice President Professional Services voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA)
Kronos Incorporated

Als Vice President Professional Services in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) werkt Claire Richardson samen met klanten aan het opstellen en realiseren van programma's voor workforce optimization, die door het vergroten van de personeelsbetrokkenheid de bedrijfsprestaties bevorderen. Via een aanpak waarbij de mens centraal staat probeert ze inzicht te krijgen in de factoren die een organisatie sterker maken en zorgt ze dat Kronos oplossingen levert die voldoen aan de bedrijfsdoelstellingen van klanten.

Richardson is trots op haar EMEA-team en ze geeft leiding volgens het principe dat mensen goed voor hun organisatie zorgen als de organisatie goed voor hen zorgt. Op basis van haar ruime ervaring op het gebied van workforce management en personeelsbetrokkenheid inspireert ze haar teamleden zowel professioneel als persoonlijk, zodat ze beter begrijpen met welke uitdagingen hun klanten geconfronteerd worden. Voor Richardson draait alles om mensen. Of het er nu om gaat de beste accountmanager voor een klant te vinden of de juiste manager voor een medewerker, ze begrijpt dat kleine nuances zoals moedertaal, land van herkomst, ervaring of kennis van wet- en regelgeving een groot verschil kunnen maken.

Toen Richardson in 2014 naar Kronos kwam, werkte ze in het Verenigd Koninkrijk in leidinggevende functies op het gebied van klantbetrokkenheid en dienstverlening. Als linguïst met een diepgaand inzicht in het internationale bedrijfsleven maakte ze in 2016 de overstap naar Global Services. Sinds 2018 geeft ze leiding aan Professioneel Services in de EMEA-regio.

Voordat ze naar Kronos kwam, had Richardson ervaring opgedaan met het optimaliseren van contactcenters en back-office processen in senior functies bij grote banken, financiële instellingen en sales- en adviesorganisaties op het gebied van telecommunicatie.

Haar passie voor taal en beleid bepaalden de richting van haar educatieve ontwikkeling: Richardson bezit een bachelorsdiploma van de University of Surrey en een mastersdiploma in internationale betrekkingen van de University of Warwick.

Keer terug naar het overzicht van leiders.