Max Miao

“Elke dag opnieuw ben ik er trots op dat ik de waarden kan uitdragen die zowel in de bedrijfscultuur van Kronos als in de Chinese cultuur te vinden zijn: familie, ontwikkeling en zorgzaamheid. Mijn team werkt vol motivatie om medewerkers succesvol te laten zijn in hun carrière en om klanten te laten slagen in hun ambities.”

Max Miao
General Manager, Groot-China
Kronos Incorporated

Als General Manager voor Groot-China is Max Miao verantwoordelijk voor het opstellen van de regionale bedrijfsstrategie op lange termijn, en voor de bedrijfsontwikkeling en de operationele activiteiten.

Zijn belangrijkste taak houdt in dat hij regelmatig contact heeft met klanten en medewerkers van Kronos in de regio's die samen Groot-China vormen: het vasteland van China, Hong Kong, Macao en Taiwan. Hij heeft een passie voor communicatie en brengt veel tijd door met Kronites en klanten om hen betere inzichten te geven in de uitdagingen waarmee ze te maken krijgen en hen te helpen hun ontwikkelings- en groeidoelstellingen te realiseren. Wanneer hij medewerkers bezoekt, drinkt hij vaak een kopje koffie of thee met ze terwijl hij naar hun ideeën luistert en informatie geeft over de algemene bedrijfsstrategie.

Toen Miao in 2011 naar Kronos kwam, had hij al een uitstekende staat van dienst in management van de activiteiten van grote multinationals in Azië. Hij heeft bewezen mondiale strategieën uitstekend te kunnen vertalen naar succes op lokale markten. Miao heeft meerdere senior functies bij grote internationale organisaties bekleed, waaronder vicepresident van Compuware in Azië en president van QAD voor Groot-China.

Hij heeft een solide reputatie in de regio opgebouwd op basis van zijn expertise van de sector, grondige inzichten in klantenservice en een diepgaande kennis van de markt. Hij is meermaals onderscheiden voor zijn prestaties. Vanwege zijn vermogen om sterke managementteams samen te stellen en te leiden werd hij in 2018 door HRoot China bekroond met een Top 100 HR Services Award. Tegelijkertijd werd Kronos China genoemd als een van de beste HR-ondernemingen vanwege zijn innovatieve strategieën en de uitstekende reputatie op de markt. Miao werd daarnaast in 2016 door TopHR onderscheiden als een van de 10 meest uitmuntende personen in de HR-sector, en in 2018 door HRTech China als een van de 100 meest invloedrijke personen.

Puttend uit zijn warme persoonlijke belangstelling voor zowel de oosterse als de westerse managementcultuur heeft Miao een eigen managementstijl ontwikkeld. Hierin combineert hij de westerse, op prestaties gerichte managementmethoden met de meer humanistische benadering uit China. Hij heeft artikelen over het motiveren van medewerkers, teambuilding en ondernemingsstrategie gepubliceerd in diverse toonaangevende Chinese managementtijdschriften, waaronder HRoot en e-Works.

Hij is in het bezit van een executive masterdiploma bedrijfskunde van Washington University in St. Louis en een masterdiploma engineering van Shanghai University.

Keer terug naar het overzicht van leiders.