David Almeda

“De buitengewone competentie, karaktersterkte, passie en toewijding van de Kronites zal altijd ons grootste wapen in de concurrentiestrijd zijn. Om uitstekende mensen te kunnen aantrekken en behouden mogen we drie essentiële dingen nooit uit het oog verliezen: een nooit aflatende focus om Kronos een fantastische werkgever te laten zijn, zorgen dat iedere Kronite een uitstekende manager heeft en zorgen dat de werkzaamheden die we van onze medewerkers verlangen hen persoonlijk voldoening geven, professioneel lonend zijn en duidelijk aansluiten bij de centrale doelstellingen en prioriteiten van onze onderneming”.

David Almeda
Chief people officer

Als chief people officer is David Almeda verantwoordelijk voor de wereldwijde HR-functie bij Kronos. In deze functie is hij de drijvende kracht achter de strategie voor human capital management van het bedrijf (met inbegrip van werving en ontwikkeling van talent, beloningen en secundaire arbeidsvoorwaarden, faciliteiten, bedrijfsbeveiliging en programma's voor werknemersbetrokkenheid) ter ondersteuning van de aanhoudende groei, innovatie en winstgevendheid van het bedrijf.

Almeda is er vast van overtuigd dat Kronites overal ter wereld innovatieve ideeën kunnen inbrengen en dat getalenteerde werknemers de hoeksteen vormen van het succes van Kronos. Als actief pleitbezorger van de status van Kronos als een geweldige plek om te werken en als een bedrijf dat gezondheid en welzijn nastreeft, krijgt Almeda veel lof toegezwaaid omdat hij het bekroonde werkgeversmotto Werk geïnspireerd tot leven heeft gebracht bij Kronos.

Almeda en zijn team hebben gebruikgemaakt van de Kronos-cultuur van zorgzaamheid, vertrouwen en transparantie om de wereldwijde betrokkenheidsscores van Kronos op te stuwen tot recordhoogte, ver boven de benchmarks voor internationale softwareleveranciers. Dankzij de visie en het leiderschap van Almeda is de werknemerservaring bij Kronos verder ontwikkeld tot een punt waarop het bedrijf in alle landen waar het gevestigd is wordt erkend als een van de beste werkgevers, onder andere door opname in de Top 100 Companies to Work For® van Fortune magazine en de Top 100 Best Places to Work van Glassdoor. Almeda, in 2017 door HRO Today uitgeroepen tot CHRO of the Year, heeft leiding gegeven aan de implementatie van innovatieve secundaire arbeidsvoorwaarden en programma's voor personeelsontwikkeling. Hieraan is aandacht besteed in meerdere toonaangevende publicaties, zoals een artikel over het in de Harvard Business Review en een artikel in The Wall Street Journal over de revolutionaire Kronos Manager Effectiveness Index initiative.

Almeda beschikt over een grote expertise op HR-gebied, die hij in de loop van 16 jaar heeft opgedaan in verschillende HR-functies bij Staples, een retailbedrijf met een jaaromzet van USD 25 miljard en ruim 90.000 werknemers over de hele wereld. Bij Staples was Almeda, die veel ervaring heeft met het beheren van functies verspreid over uitgestrekte geografische regio's, als laatste actief als vice-president van de wereldwijde HR-afdeling. In deze functie gaf Almeda leiding aan de VP's voor human resources van de vier hoofddivisies van Staples. Eerder in zijn loopbaan bij Staples bekleedde hij functies zoals vice-president van de wereldwijde HR-administratie, vice-president voor wereldwijde HR-integratie en vice-president voor Europese strategie, met standplaats België. Voordat hij bij Staples kwam werken, bekleedde Almeda een managementpositie bij The Hertz Corporation, een divisie van Ford Motor Co. met een jaaromzet van USD 4,5 miljard. .

Almeda is actief lid van de Society for Human Resources Management (SHRM), lid van de raad van bestuur van de New England Human Resources Association en lid van de raad van advies van zowel The Workforce Institute van Kronos als het Executive Program in Work-based Learning Leadership aan de University of Pennsylvania/Wharton. Als veelgevraagd expert op HR-gebied heeft hij presentaties verzorgd en artikelen geschreven voor organisaties zoals The Conference Board, Harvard Business School enCMO Magazine.

Behalve een bachelordiploma marketing bezit Almeda ook een masterdiploma HR-management en een doctoraat van de Wharton School/Graduate School of Education van de University of Pennsylvania.

 

Keer terug naar het overzicht van leiders.