John Butler Als chief financial officer van Kronos is John Butler wereldwijd verantwoordelijk voor financiële planning, boekhouding, verslaglegging, analyse, prijsstelling van producten en diensten, bedrijfsanalyse, belastingzaken, kasbeheer en de financiële administratie van de onderneming.

Sinds hij in 1996 bij Kronos in dienst kwam, heeft Butler verschillende financiële functies bekleed, het meest recent als vice-president voor wereldwijde financiën, onder meer met verantwoordelijkheid voor financiële modellering en budgettering, financiële verslaglegging, winst- en verliesrekeningen, beloningenplanning en advisering aan een reeks bedrijfsdivisies in de Verenigde Staten en daarbuiten. In 2007 speelde Butler een belangrijke rol bij de onderhandelingen over de verkoop van Kronos voor USD 1,8 miljard aan participatiemaatschappij Hellman & Friedman en daarna bij het doorvoeren van verschillende wijzigingen in de kapitaalstructuur van het bedrijf. In zijn tijd bij Kronos heeft hij meegewerkt aan ruim 60 overnames door het bedrijf, waarbij een groot aantal onderdelen, producten en dealers van Kronos-producten waren betrokken.

Voordat hij naar Kronos kwam, was Butler werkzaam als registeraccountant bij Coopers & Lybrand (nu PriceWaterhouseCoopers) en bekleedde hij uiteenlopende financiële en boekhoudkundige functies bij grote en kleine technologiebedrijven.

Butler bezit een bachelordiploma bedrijfskunde van de University of Massachusetts Lowell en een masterdiploma boekhouding van Bentley University.

Keer terug naar het overzicht van leiders.