Mark J. AinAls oudste van vijf kinderen, vader van drie kinderen en leider van een van de grootste softwareontwikkelaars in Massachusetts van de afgelopen 28 jaar, is de rol van mentor voor Mark Ain al zijn hele leven een vanzelfsprekendheid.

Als zoon van ondernemende ouders — zijn vader was eigen baas, zijn moeder was een van de eerste vrouwen die afstudeerde aan Columbia Law School en zijn grootouders waren ondernemers — zitten het ondernemerschap en leidinggeven Ain al van jongs af aan in het bloed. Hij groeide op in Long Island, New York, waar hij actief betrokken was bij de opvoeding van zijn jongere broers en zussen.

Na de middelbare school, waar hij lid was van het worstelteam, aanvoerder van het wiskundeteam en fotografeerde als hobby, volgde Ain een studie aan het MIT (Massachusetts Institute of Technology). Toen al wist hij dat hij uiteindelijk zijn eigen bedrijf zou oprichten en zei tegen zijn klasgenoten "Ik ga het op eigen kracht maken en succesvol worden."

Behalve een bachelordiploma werktuigbouwkunde van MIT, behaalde Ain een masterdiploma bedrijfskunde, met het accent op organisatieontwikkeling en marketing, aan de Simon School op de University of Rochester.

Na tal van banen, waaronder een korte tijd bij Digital Equipment Corporation en een klein onderzoeksbedrijf, kreeg Ain genoeg van het zakenleven en was hij het beu om zijn creatieve ideeën af te staan aan anderen, om vervolgens te moeten toezien hoe deze niet volledig werden benut. Hij ging op zoek naar het juiste productconcept om een bedrijf te starten. In deze periode werkte hij als onafhankelijk managementconsultant, waarbij hij zich richtte op strategische planning, productontwikkeling en marktonderzoek voor technologiebedrijven. Het was in die tijd dat hij voor het eerste kennis maakte met de mechanische prikklok. Met het idee om de prikklok te voorzien van een microprocessor ging Ain aan de slag met een prototype.

Op 31 oktober 1977 werd Kronos Incorporated een feit, naar het Griekse woord voor 'tijd'. Na een eerste ronde van kapitaalfinanciering door business angels vond het bedrijf onderdak in een oude ijzerfabriek in Brighton, Massachusetts. Met inbegrip van de opbrengsten afkomstig van de beursintroductie in 1992 haalde het bedrijf slechts 19 miljoen USD aan financiering op — een opmerkelijk laag bedrag voor wat nu een miljardenbedrijf is.

Onder leiding van Ain groeide Kronos in de periode 1977 - 2005 uit tot een van 's werelds meest succesvolle softwarebedrijven. Onder Ains leiderschap kende Kronos een van de langste periodes van groei en winstgevendheid in de softwarebranche en bouwde een reputatie op als marktleider op het gebied van HR.

Vandaag de dag is Ain als lid van de raad van bestuur nog steeds betrokken bij de bedrijfsvoering van Kronos. Daarnaast heeft hij zitting in de raad van bestuur van verschillende openbare, particuliere en liefdadige organisaties. Op persoonlijk vlak steunt Ain een aantal liefdadigheidsinstellingen.

Ains succes is voor een deel toe te schrijven aan zijn rustige en menselijke managementstijl, die het best wordt omschreven in de woorden van de Chinese filosoof Lao-Tse: "Een leider is het meest effectief als mensen ternauwernood weten van zijn bestaan. Veel minder effectief als mensen hem gehoorzamen en prijzen. En nog minder als men hem veracht. Maar van een goede leider die weinig praat, zegt men als zijn werk erop zit en zijn doel is bereikt "We hebben het zelf gedaan".

Keer terug naar het overzicht van leiders.