UTRECHT,

Kronos presenteerde vandaag de financiële resultaten van het tweede kwartaal van fiscaal jaar 2015. De omzet bereikte dit kwartaal de 262,1 miljoen dollar. Het EBITDA – de verdiensten voor aftrek van interest, belastingen, afschrijvingen op activa en afschrijvingen op leningen en goodwill – is eveneens gestegen naar 84,3 miljard dollar.

"Kronos kende een sterk kwartaal wat betreft zowel de grote accounts als de kleine en middelgrote bedrijven, over de gehele breedte van sectoren waarin we actief zijn", stelt Aron Ain, CEO van Kronos. "Een van de meest positieve prestaties dit tweede kwartaal is de hoge medewerkertevredenheid die naar voren kwam in een grote enquête die we hebben gehouden onder onze medewerkers; en de externe erkenning dat Kronos is gekozen tot favoriete werkgever. Zonder de collectieve bijdrage van onze medewerkers waren onze succesvolle strategie wat betreft de Kronos Cloud, het groeiende aantal klanten in de cloud, onze innovatieve producten en onze dynamische groei allemaal onmogelijk geweest.”

Nieuwsfeiten en samenvatting

Uitbreiding van de Kronos Cloud – De opbrengsten gegenereerd door de workforce management oplossingen in de Kronos Cloud stegen met 58%. Dit is te danken aan nieuwe klanten, maar ook omdat veel bestaande klanten hebben besloten om hun fysieke systemen te migreren naar de cloud. De snelheid waarmee onze bestaande klanten overstappen naar de cloud is groter dan onze oorspronkelijke verwachting was. Meer dan 14.000 klanten hebben reeds gekozen voor de Kronos Cloud.

Wereldwijd succes – Kronos International zag haar productbestellingen met wel 21% stijgen het afgelopen jaar:

  • Kronos kent een sterke groei in India – Een groei van 50% in 1 jaar kende Kronos in India, naarmate steeds meer bedrijven voor Kronos kiezen om hun personeelsbestand te beheren. Voornamelijk in sectoren als de retail, industrie, dienstverlening en logistiek groeit Kronos hard in India. Daarnaast breidt Kronos ook zijn indirecte netwerk uit door het ontwikkelen van samenwerkingsverbanden met bedrijven als Bluetree en Tech Mahindra, in aanvulling op de bestaande partnerschappen met andere adviesbureaus die bekend zijn in het land.
  • Eveneens een flinke groei in China – In de afgelopen 6 maanden sloot Kronos belangrijke contracten met klanten in retail en in de industrie. Het bedrijf breidde ook haar partner netwerk met als doel om haar ondersteuning en diensten aan te bieden in heel China. In deze context heeft Kronos recent samenwerkingsverbanden ontwikkeld met bedrijven als Elitesland en SIE Consulting.
  • Kronos blijft investeren in gebieden met een aanzienlijk groeipotentieel. In het eerste kwartaal van het 2015 heeft Kronos haar nieuwe kantoor in Latijns-Amerika geopend in Mexico City. Afgelopen maart verhuisde Kronos in Delhi/Noida naar een ruimte van 8.700m² om meer ruimte te bieden aan de teams van ontwikkelaars, voor Kronos cloud-diensten, professionele diensten, financiële diensten en IT-teams.
  • Kleine en middelgrote bedrijven – De verkopen van Kronos Workforce Ready hebben laten zien dat er groot momentum bestaat in de sector van kleine en middelgrote bedrijven. Zowel nieuwe klanten als bestaande klanten hebben de keuze gemaakt om met Workforce Ready over te stappen op de cloud.
  • Kronos lanceerde Workforce Ready in Australië, weer een nieuw land (na Nederland, België, Canada, het VK, Spanje, de VS en Mexico) waar Kronos de SaaS oplossing aanbiedt aan kleine en middelgrote bedrijven, die op die manier hun productiviteit kunnen verhogen en hun flexibiliteit kunnen versterken, via een oplossing voor personeelsbeheer die het dagelijkse werk makkelijker maakt voor managers en personeel.
  • Workforce Ready is vanaf dit jaar geïntegreerd met SuccessFactors Employee Central. Dit stelt kleine en middelgrote bedrijven in staat om hun personeel effectief te managen met behulp van een integrale oplossing in 1 enkele interface.

Een groei voor de grote accounts – Kronos sloot 1 van de grootste contracten uit haar geschiedenis dit kwartaal met een federale overheidsinstantie in de VS, voor haar oplossing Kronos Telestaff, een planningsoplossing. Dit contract bedroeg vele miljoenen. Hiernaast sloot Kronos deals met enkele nieuwe en bestaande klanten, waaronder een grote gezondheidszorgorganisatie met wel 12000 medewerkers, een kleding en accessoires retailer met 40000 medewerkers op 1000 locaties, en 1 van de grootste voedsel, gezondheid en welness bedrijven in het zuidwesten van de VS.

Groei dankzij innovatie – De productbestellingen zijn met 11% toegenomen dit jaar, dankzij verschillende nieuwe producten:

  • De suite Kronos Workforce Ready biedt kleine en middelgrote bedrijven een krachtige oplossing voor personeelsbeheer, die klanten begeleidt bij alle belangrijke stappen: het aannemen van personeel, het beheren van de arbeidskosten, het maximaliseren van de productiviteit, en het constant in de pas lopen met veranderende wet- en regelgeving.
  • Een big data oplossing om de productiviteit in winkels te vergroten – De Axsium Group en Kronos hebben de handen ineen geslagen om een nieuwe plug-in voor winkelprestaties te ontwikkelen, speciaal bedoeld voor de retailsector en commerciële dienstverlening. Met behulp van de Kronos Workforce Analytics toepassing helpt de nieuwe plug-in bij het identificeren van probleemgebieden die een impact kunnen hebben op de tevredenheid van werknemers en consumenten. Het optimaliseert planningen en schema’s door het balanceren van werkuren en de beschikbaarheid van de werknemers, afgestemd op de vraag van de consument. Ook zorgt het voor betere beslissingen in real-time, omdat managers zich kunnen beroepen op feiten in plaats van giswerk.

Uitbreiding van het management – Amit Singh, President van Google for Work, is toegetreden tot de Raad van Bestuur van het bedrijf. Singh is een enorme aanwinst voor het bedrijf en zal Kronos helpen om wereldwijd te blijven ontwikkelen.

Links en nuttige informatie

Over Kronos

Kronos is marktleider in cloudgebaseerde oplossingen voor workforce management. Tienduizenden bedrijven verspreid over 100 landen – waarvan meer dan de helft deel uit maakt van de Fortune 1000® – gebruiken de software van Kronos om de arbeidskosten te beheren, het risico op non-conformiteit te beperken en de productiviteit te verhogen. Voor meer informatie over de oplossingen van Kronos voor tijdregistratie, afwezigheidsbeheer, plannen, toegangscontrole en werkanalyse, maar ook voor sectorspecifieke HR-analysetools op maat, bezoek: www.kronosglobal.nl of www.kronosglobal.be.

©2015 Kronos Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Kronos, Workforce Ready en Workforce Innovation That Works en het Kronos logo zijn gedeponeerde merken van Kronos Incorporated of aanverwante bedrijven. Alle overige merken zijn bezit van hun respectievelijke eigenaars.