UTRECHT,

Kronos presenteerde vandaag aan wat de financiële resultaten, de vooruitgangen, en de klantsuccessen waren in het fiscale jaar 2015. De verkoop van diensten in de cloud is gedurende dit jaar sterk gegroeid. Kronos zag verder de inkomsten voor dit jaar zijn stijgen tot $1,1 miljard. Het EBITDA - de verdiensten voor aftrek van interest, belastingen, afschrijvingen op activa en afschrijvingen op leningen en goodwill - steeg eveneens naar 355 miljoen dollar.

"Kronos zette haar fantastische groei door in 2015, in alle onderdelen van het bedrijf. De uitvoering was dit jaar weer geweldig, met als meest memorabele prestaties de doorzettende groei van de Kronos Cloud, een breed scala aan innovatieve oplossingen voor workforce management, agressieve wereldwijde groei en opnieuw fantastische waarderingsscores van onze werknemers, die Kronos blijven zien als top werkgever", zegt Aron Ain, chief executive officer van Kronos. "Door onze status als privately held company, wat betekent dat we een kleine en selecte groep aandeelhouders hebben, hebben we het voordeel dat we significante strategische investeringen kunnen doen in het bedrijf. Kronos bezit hiermee een uitstekende positie om nog verder te groeien dan de $1,1 miljard van vandaag."

Uitzonderlijke groei van de Kronos Cloud

 • De Kronos Cloud groeide opnieuw uitzonderlijk. De omzet van Kronos workforce management in de cloud steeg met 62 procent en SaaS boekingen stegen met 87 procent.
  • 90 procent van de nieuwe boekingen die Kronos binnenkrijgt zijn voor de Kronos Cloud. Honderden bestaande klanten zijn eveneens overgestapt op de Kronos Cloud, in plaats van beheer op locatie.
  • Het kwartaal kende één transactie, in totaal goed voor 22 miljoen dollar over een periode van meerdere jaren, die de allerhoogste SaaS-transactie ooit was voor Kronos.
  • Meer dan 16.000 organisaties maken nu gebruik van de Kronos oplossingen in de Kronos Cloud. Dat is een meerderheid van de klanten.
 • In het nieuwe fiscale jaar 2016 zal Kronos blijven doorgaan met het maken van uitzonderlijke investeringen in de cloud infrastructuur, om de overgang naar een SaaS-model nog beter te maken en migraties naar de Kronos Cloud te versnellen.

Explosieve groei van product innovatie en marktaanpassingen

 • Kronos leverde in het afgelopen jaar innovatieve nieuwe producten en verbeteringen van ongekend niveau, die veranderen hoe organisaties met hun personeel omgaan. Enkele voorbeelden zijn:
  • Workforce Central 8 : het meest populaire product in de geschiedenis van Kronos;
  • Workforce Ready verbeteringen in ´s werelds snelst groeiende suite van personeelsbeheer voor het MKB in de Cloud;
  • Nieuwe professionele project tracking voor service aanbieders;
  • Verbeterde arbeidsproductiviteit tracking voor bedrijven in de industrie.
  • Nieuwe functies voor gamification;
  • Het opzetten van de Kronos Big Data voor Workforce Management groep.
 • In het nieuwe fiscale jaar zal Kronos opnieuw $130 miljoen investeren in onderzoek en ontwikkeling om door te gaan met het revolutionaliseren van personeelsbeheer wereldwijd.

Enorm momentum in het bedrijf en in alle industriesegmenten

 • Kronos kende een recordaantal van $1,000,000+ aan productcontracten1 en leverde sterke financiële resultaten in alle segmenten. Een greep uit de meest noemenswaardige transacties:
  • Publieke sector: departementen in de hele VS gebruiken tegenwoordig Kronos TeleStaff, een planningsoplossing voor personeel in de veiligheidssector. Daarnaast sloot Kronos een contract met een groot federaal instituut in de VS.
  • Gezondheidszorg: opnieuw werden records gebroken met de resultaten, waaronder een contract met één van de grootste kinderziekenhuizen in de VS, een organisatie met 12.000 medewerkers en een grote aanbieder van seniorenwoningen. Daarnaast nam Kronos de aanbieder Productive Scheduling Solutions over.
  • Industrie: aanhoudende groei en uitbreidingen van het klantenbestand, waaronder één van ´s werelds grootste olie- en gasbedrijven, een wereldwijde aanbieder van kantoorproducten en een multinational in de autosector. Daarnaast nam Kronos AutoTime business over van Kaba Workforce Solutions, LLC.
  • Services, transport en logistiek: Kronos kende haar beste jaar ooit met een aantal grote successen in de services, transport en logistiek. Daaronder valt een groot afvalverwerkingsbedrijf met 34.000 medewerkers, een financieel bedrijf een wereldwijde aanbieder van technologiediensten.
  • Retail en horeca: Kronos ging in zee met een grote voedselretailer, een groot retailbedrijf dat gespecialiseerd is in lifestyle, een accessoire- en kledingverkoper met bijna 40.000 medewerkers en een horecabedrijf met 8.000 medewerkers.
 • In het fiscale jaar 2016 verwacht Kronos opnieuw te investeren in overnames om meer toegang te krijgen tot bepaalde sectoren en branches om nog beter in te kunnen spelen op unieke eisen in elke industrie.

Versnelde adoptie van Human Capital Management oplossingen (HCM) in het MKB

 • De groei van HCM in de SMB sector (kleine en middelgrote bedrijven) bleef stijgen, mede dankzij een groei van 75 procent aan Workforce Ready en Saashr inkomsten. In het fiscale jaar 2015 voegde Kronos meer dan 3.700 organisaties toe aan haar klantenbestand van kleine en middelgrote bedrijven
 • In fiscaal jaar 2016 zal Kronos significant meer investeren in HCM mogelijkheden.

Groei in de internationale markt en onder multinationals

 • Internationale productboekingen van Kronos stegen met 12 procent2, als gevolg van het binnenhalen van nieuwe klanten en grotere transacties
  • China beleefde het beste jaar ooit met een reeks van nieuwe klanten, met inbegrip van haar eerste $ 1.000.000+ contract. Kronos heeft haar partnernetwerk opnieuw uitgebreid en werkt nu samen met organisaties als Elitesland en SIE Consulting.
  • De EMEA regio groeide ook sterk dit jaar, met name het Verenigd Koninkrijk, waar een transactie werd afgerond met een grote supermarktketen met meer dan 160.000 medewerkers. Daarnaast ging Kronos in zee met een speler op de logistieke markt, die gebruik zal gaan maken van de Kronos Cloud. Ook lanceerde Kronos Workforce Ready succesvol in het Verenigd Koninkrijk, Belgiё en Nederland om nog beter in te spelen op de behoeftes van het MKB in deze landen.
  • Canada beleefde haar sterkste jaar ooit, met meerdere $1,000,000+ contracten, waaronder haar grootste transactie ooit. Klanten omvatten nu één van de grootste zorgautoriteiten in Canada, evenals één van de grootste steden in het land.
  • Kronos breidde haar netwerk in India uit met de partners Bluetree en Tech Mahindra.
  • Zuid-Amerika groeide eveneens sneller dan ooit, met meerdere $1,000,000+ contracten, waaronder één met een grote publieke instelling.
  • Australië bleef groeien en is nog steeds marktleider in de Kronos Workforce Ready Suite. Kronos sloot contracten met een grote houtfabrikant en ontving een opdracht van $1,000,000+ van een sociale instelling.
  • Kronos opende een nieuw hoofdkwartier voor Zuid-Amerika, gevestigd in Mexico. Daarnaast verhuisde het hoofdkantoor in Delhi/Noida naar een ruimte van bijna 7.000 vierkante meter en verhuisde het EMEA hoofdkwartier naar Bracknell, een stad ten westen van Londen.
 • In het fiscale jaar 2016 zal Kronos verder gaan met het uitbreiden van haar partnernetwerk, om te blijven tegemoetkomen aan de wensen van bedrijven en klanten wereldwijd. Kronos verwacht extra investeringen in overnames in strategische regio´s.

Uitzonderlijke plek om te werken

 • Kronos wordt alom gezien als een ideale werkgever, zoals is gebleken uit de resultaten van een onderzoek uitgevoerd onder het eigen personeel. Publicaties als de Boston Business Journal, de Boston Globe, Forbes, en The Great Place to Work Institute® klasseren Kronos allen buitengewoon hoog.
 • Kronos verwacht in het fiscale jaar 2016 nog eens 1.000 medewerkers aan te nemen. Er staan op dit moment wereldwijd 300 vacatures open.

Nieuwsfeiten over het vierde kwartaal

 • In het vierde kwartaal van 2015 tekende Kronos contracten met wereldwijd bekende bedrijven, waaronder MGM Resorts International, één van de grootste hotelketens ter wereld met vele ressorten in haar portfolio, Mondelēz International, een wereldwijde aanbieder van zoetigheden, National Amusements, een grote speler in de filmindustrie en TS Tech Americas, Inc., een wereldwijde organisatie in autostoelen en -interieurs met vestigingen in dertien landen.

Links en nuttige informatie

Over Kronos

Kronos is marktleider in cloudgebaseerde oplossingen voor workforce management. Tienduizenden bedrijven verspreid over 100 landen - waarvan meer dan de helft deel uit maakt van de Fortune 1000® - gebruiken de software van Kronos om de arbeidskosten te beheren, het risico op non-conformiteit te beperken en de productiviteit te verhogen. Voor meer informatie over de oplossingen van Kronos voor tijdregistratie, afwezigheidsbeheer, plannen, toegangscontrole en werkanalyse, maar ook voor sectorspecifieke HR-analysetools op maat, bezoek: www.kronosglobal.nl of www.kronosglobal.be. Kronos: Workforce Innovation That Works™

©2015 Kronos Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Kronos, Workforce Ready en Workforce Innovation That Works en het Kronos logo zijn gedeponeerde merken van Kronos Incorporated of aanverwante bedrijven. Alle overige merken zijn bezit van hun respectievelijke eigenaars.

###

Voetnoot 1: Alle financiële informatie in dit persbericht wordt gepresenteerd met behulp van financiële meetstaven die niet vallen onder de Algemeen Aanvaarde Boekhoud Principes (non-GAAP). Kronos is van mening dat de non-GAAP maatstaven van de financiële resultaten nuttige informatie geven over bepaalde financiële en zakelijke trends met betrekking tot de bedrijfsresultaten van Kronos. De Non-GAAP omzet betreft de omzet volgens GAAP exclusief het effect van de afschrijving van uitgestelde inkomsten in verband met de aankoop van goederen voor bepaalde acquisities en omvat aanpassingen aan de timing wat betreft internationale product leveringen en de pro-forma omzet voor acquisities afgerond in de periode waar het management naar kijkt bij de evaluatie van de operationele resultaten . Product boekingen vertegenwoordigen de bruto waarde van bestellingen van producten evenals de productwaarde van SaaS bestellingen en pro forma boekingen voor acquisities afgerond in de periode. Het EBITDA bestaat uit het GAAP inkomen exclusief: ( 1 ) op aandelen gebaseerde compensatie kosten voor aandelenopties en aandelen awards in overeenstemming met ASC 718, (2 ) de afschrijving van geactiveerde software-ontwikkelingskosten ( 3 ) afschrijvingen van materiële vaste activa; ( 4 ) afschrijving van verworven immateriële activa; ( 5 ) acquisitie - gerelateerde kosten, waaronder advies-, juridische, boekhoudkundige, en werknemer-gerelateerde kosten, evenals integratiekosten; ( 6 ) consulting kosten die zijn uitgesloten van de definitie van EBITDA onder de voorwaarden van de Kredietovereenkomst van de vennootschap; ( 7 ) en omvat op jaarbasis pro forma resultaten voor acquisities afgerond in de periode.

Voetnoot 2: bij constante wisselkoers