UTRECHT,

Kronos Incorporated heeft binnen Europa onderzoek gedaan naar de vele effecten van verzuim op organisaties, medewerkers en de productiviteit van het management. Ook zijn andere gevolgen, zoals het inzetten van vervangende werknemers, het maken van overuren, directe en indirecte kosten van betaald verlof in kaart gebracht en het belang van beleid en procedures om afwezigheid te beheren

Het onderzoek is in opdracht van Kronos Incorporated uitgevoerd in samenwerking met de Society for Human Resource Management (SHRM).

Nieuwsfeiten:

  • De productiviteit van zowel medewerkers als leidinggevenden heeft te lijden onder werknemers afwezigheid. Medewerkers in Europa zijn 24 procent minder productief wanneer een collega afwezig is door het opvangen van werkzaamheden. Bij leidinggevenden is dat 17 procent. Omdat zij zich moeten richten op het regelen van vervanging of processen moeten aanpassen gaat de gehele productiviteit achteruit.
  • Gemiddeld besteden leidinggevenden ruim drie uur per week aan het opvangen van afwezigheid door het regelen van vervanging, het aanpassen van de werkzaamheden of het geven van instructies aan de vervangers. Dit komt neer op bijna vier werkweken per jaar per leidinggevende.
  • Ongeplande afwezigheid, zoals ziekte, heeft het grootste effect op de productiviteit. Hier is een daling te zien van 32 procent. Opvallend is dat ook geplande afwezigheid, zoals vakanties, leidt tot productiviteitsverlies. In dat geval neemt de productiviteit af met 15 procent.

Ondersteunende citaten:

  • Ralf Lommel, General Manager Europa bij Kronos: “Waar de meeste kostenposten in een organisatie vaak duidelijk worden bijgehouden, zijn de kosten van afwezigheid vaak moeilijk te herleiden. Soms worden deze kosten niet bijgehouden in een geautomatiseerd of aanwezigheidssysteem of denken managers ten onrechte dat ze verwaarloosbaar zijn. Toch hebben de meeste organisaties beleid als het gaat om absentie. Door de strategie te koppelen aan de juiste tooling is het registreren en beheersen van de kosten door afwezigheid mogelijk. Inzicht is vaak al de eerste stap naar de oplossing.”

Downloads:

  • In het whitepaper “De totale financiële impact van werknemersafwezigheid in Europa” zijn alle resultaten rondom werknemersafwezigheid opgenomen. Het whitepaper is te downloaden via deze link.
  • In het internationale onderzoek “The Kronos Global Absence Survey” zijn alle resultaten rondom absentie opgenomen. Het onderzoeksrapport is te downloaden via deze link.
  • Volg Kronos op Facebook, Twitter, Google+, LinkedIn, en YouTube
  • Bekijk de Kronos blogs over het beheer van personeel
  • Bekijk Time Well Spent voor een ludiek zicht op het beheer van personeel

Over Kronos

Kronos is marktleider in cloudgebaseerde oplossingen voor workforce management. Tienduizenden bedrijven verspreid over 100 landen – waarvan meer dan de helft deel uit maakt van de Fortune 1000® – gebruiken de software van Kronos om de arbeidskosten te beheren, het risico op non-conformiteit te beperken en de productiviteit te verhogen. Voor meer informatie over de oplossingen van Kronos voor tijdregistratie, afwezigheidsbeheer, plannen, toegangscontrole en werkanalyse, maar ook voor sectorspecifieke HR-analysetools op maat, bezoek: www.kronosglobal.nl of www.kronosglobal.be.

©2015 Kronos Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Kronos en het Kronos logo zijn geregistreerde handelsmerken, Workforce Innovation That Works is een gedeponeerd merk van Kronos Incorporated of aanverwante bedrijven. Kijk hier voor een volledige lijst van Kronos handelsmerken. Alle overige merken zijn bezit van hun respectievelijke eigenaars.